Skocz do zawartości
LouZack

RDR2 PS4 Pantera problem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Staram się splatynować RDR2 i raczej już niedużo mi brakuje. Problem sprawia mi jedno trofeum... a właściwie dwa ale powiązane ze sobą. Chodzi o to aby zbadać (1) i oskórować (2) wszystkie zwierzęta. Jednak mimo szczerych chęci nie potrafię znaleźć pantery (tej zwykłej, chociaż tej z Florydy także nie spotkałem). Od kilku dni kręcę się po tym lasku na południe od Rhodes gdzie wg poradników wszelakich powinien się pojawić ten wielki kot. Ale tego nie robi a próbowałem już chyba wszystkiego. Spanie po 3 dni, wczytywanie zapisanych gier, ponowna instalacja, polowanie z użyciem zwykłej przynęty a także tej ulepszonej, nawet zostawiałem zwłoki zwierząt oraz ludzi. Rano, wieczorem, w nocy czy za dnia. Skradam się jak ninja zamaskowany zapachem, biegam jak debil po lesie licząc na atak, galopuję między drzewami i nic. Już naprawdę nie mam pomysłu. A przechodzić raz jeszcze gry mi się raczej nie chce... Całą fabułę mam zakończoną a tą legendarną panterę ubitą ale jeśli macie jakiś pomysł co zrobić to pomóżcie proszę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Słuchaj ja też gram na ps4 pro i też miałem poniekąd problem ze znalezieniem pantery ale udało się. Najlepiej jest ją szukać na bagnach niedaleko Lagras i Lakay (Bayou NWA, tam jest zwykła) albo pod Braithwaite Manor (tam jest ta z Florydy). image.jpeg.297424403f50d3330a4ab38b92442659.jpeg

Ja upolowałem ją tak, że rozstawiłem przynętę na drapieżniki obok tej dróżki i czekałem. Potem ona zrespiła się niedaleko i szła po przynętę i w tedy ją odstrzeliłem (zabiłem tą Florydową). Daje jeszcze dwa filmiki jak to najlepiej zrobić (w jednym za przynętę jest zwierzę ale nie musi to być koniecznie ten jeleń). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.
Dzięki za odpowiedź ale po kilkunastu dniach prób zacząłem tam chodzić bez broni bo i tak żaden atak mi nie groził... to był po prostu jakiś błąd gry. Przy pierwszym przejściu pantery spotykałem wielokrotnie. Ale to było przejście for fun i nie zwracałem uwagi na trofea. Po jakimś czasie zacząłem od nowa już pod platynę. Niestety przez zbugowaną panterę (naprawdę robiłem wszystko zgodnie z poradnikami, filmikami a nawet dokładnie to co robił kumpel u siebie na konsoli i mówił na słuchawkach. Jemu się pojawiła a mi nie). Nawet R* nie pomógł. Zatem nowa gra po raz trzeci. Jak tylko miałem taką możliwość ruszyłem do lokacji z panterkami i bez problemu znalazłem obie... a właściwie one mnie znalazły 😉 Tak czy siak po prawie 600h spędzonych w RDR2 (online grałem bardzo mało... tyle tylko aby nabić poziom do trofka) udało się i upragniona platyna trafiła na konto. Gra którą uwielbiam i nienawidzę.

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi